Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
låne penger på dagen
Sist oppdatert: 16 desember 2016
forbrukslån kredittkort

Forskjell på kredittkort og forbrukslån

Det er mange grunner til at man velger å bruke et kredittkort, og mange for hvorfor man burde velge et forbrukslån. Det kommer helt an på hvilke behov man har. Om man ønsker å låne penger over kort eller lengre sikt, er det forskjellige vurderinger som vil avgjøre om du benytter det ene eller det andre. Trenger du derimot en løsning for å kjøpe en forbruksartikkel nå som du kun trenger å utsette betalingen litt på, eller vil ha noen få måneders nedbetaling, så kan et kredittkort være den beste løsningen. Det er mange faktorer som kan være grunn til at du benytter den ene eller den andre løsningen, men pris er en faktor som vanligvis er avgjørende for de fleste.

Hvorfor benytte kredittkort?

I hvilke sammenhenger vil det være praktisk å benytte et kredittkort? Først og fremst er det viktig å være klar over hva som er intensjonen med kredittkort. Det er alltid mest praktisk å bruke det på den måten det er ment å brukes. Kredittkort oppstod som en løsning for å betale for varer og tjenester med faktura. For eksempel er det et ekstremt praktisk hjelpemiddel når man er ute på reise. Da kan man betale for måltider, fly og annen transport med kortet, så får man fakturaen i posten på slutten av måneden.

Kredittgrenser på kortene slik at man kunne utsette betalingen, er en løsning som har blitt mer relevant på grunn av butikker og kjeder som ønsket å tilby avbetaling ved kjøp av produkter. Etter hvert begynte flere og flere av kortselskapene å tilby kredittgrenser. Derfor er det i dag mulig å utsette betaling, eller faktisk låne penger på kort, men da dette ikke er hva de er beregnet for, så er det en dyr løsning. Kredittkortselskaper forventet at kundene ønsket å utsette betalingene to eller tre måneder, og man opererte derfor tidligere med månedsrente, og ikke med årsrente, som man gjør med lån. I dag er dette endret for å unngå misforståelser. Rentene på kredittkort er ofte opp imot 25%. Dette er derfor ikke en praktisk måte å låne penger på.

Men om det er for å gjøre alle dine innkjøp og få en samlet faktura i posten hver måned, så er kredittkort en perfekt løsning. For å understøtte dette, tilbyr flere kredittkort rabatter for forskjellig type bruk. For eksempel kan man hos mange få rabatter for drivstoff, eller rabatter og fordeler på reise.

Grunner til at man ønsker å benytte forbrukslån

Hensikten med forbrukslån, og en stor forskjell på kredittkort og forbrukslån, er å låne penger til større forbruk hvor man ikke kan tilby sikkerhet for lånet. Da ønsker man gjerne en bestemt nedbetalingstid og en bestemt innbetaling hver måned. For eksempel kan det være at man ønsker å pusse opp huset, eller blir tvunget til det på grunn av lekkasje i taket, eller man kan rett og slett ha lyst til å dra på en fascinerende reise som koster mer enn man kan spare opp på kort tid. En annen forskjell på kredittkort og forbrukslån er at disse lånene koster mindre. Har kan man få renter helt ned til 8%.

Hva er forskjellen for forbrukere?

Hva er så forskjell på kredittkort og forbrukslån? Hensikten er en stor forskjell på kredittkort og forbrukslån. Hensikten med kredittkort er å tilby en løsning slik at du enkelt kan kjøpe varer eller tjenester og få en faktura i slutten av måneden. Er det noen måneder man bruker mer enn andre, kan man fordele betalinger utover flere måneder, om man ønsker det. Med forbrukslån kan man låne større beløp som kan fordeles på inntil 15 år. Prisen er en vesentlig forskjell på kredittkort og forbrukslån. Forskjellen kan være så stor som 17% av lånebeløpet, hvis man regner 8% for forbrukslån og 25% for kredittkort.

Kilde:
http://www.nettavisen.no/forbrukslån

Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  18 Min. alder
  Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  6,99 - 19,00% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  21 Min. alder
  Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
 • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
  8,61 - 24,20% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  25 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Siste artikler
Forbrukslån med medsøker

Forbrukslån med medsøker

En av de beste måtene å skaffe bedre vilkår på forbrukslånet er imidlertid med en medsøker. Da kan du ende opp med en gunstig rente, som sparer deg for mye penger i det lange løp.

Les saken
Anbefalte sider