Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
låne penger på dagen
Sist oppdatert: 3 mars 2017
forbrukslån

Forbrukslån kan gi deg friheten til å pusse opp boligen

Når man har investert sparepengene i tillegg til at man har lånt opp så mye som bankene vil låne ut for å kjøpe drømmeboligen sin ved sjøen, så er det mange som må velge en drømmebolig som har mye oppussing på vent. For å få friheten til å pusse opp boligen, kan det være lurt med et forbrukslån for oppussingen. Det kan hjelpe med å få tatt et godt innhugg i de viktigste prosjektene som står for tur. Om du velger å kjøpe et gammelt hus ved sjøen, er det stor sjanse for at de som har eid det før deg ikke har kunnet få det i helt topp stand før de har solgt det videre. For eksempel kan det være huset har et 40 år gammelt tak som er modent for en oppgradering, et 30 år gammelt kjøkken og bad som også trenger modernisering, i tillegg til et utall av rom som ikke har noen annen tapet enn den som ble solgt på 1970-tallet, i tillegg til gulvbelegget som tilhørte samme perioden.

Å fikse alle disse tingene kan ta lang tid om man skal spare alt man trenger for å fikse det, men et forbrukslån for oppussing kan få fart på prosessen. Når man har fylt ut skjemaet på nett, trykket ”send” og så fått svar om at lånet er innvilget, så er det bare å signere lånet elektronisk og vente på at pengene kommer inn på konto. Når de er på konto, kan man kose seg med å planlegge hvordan man ønsker oppussingen utført. Forbrukslån for oppussing kan innvilges helt opp til beløp på 500000kr, og det kan løse mye i et gammelt hus. Om du har tilgang på hjelp som har erfaring med snekring og kan utføre mye selv, så går prosessen enda raskere.

Mye å gjøre i gamle hus

Gamle hus kan ha mye ugjort arbeid som må tas tak i innen kort tid. Ved å benytte et forbrukslån for oppussing, så kan man få gjort mye uten at det tar altfor lang tid slik at man kan bo normalt i huset. Bad og kjøkken er ofte rom som koster en del penger å oppgradere, og det er vanskelig å få tatt disse uten at man benytter seg av forbrukslån for oppussing. Tak er også noe som koster en del om man ikke kan gjøre det selv. Man kan raskt komme opp i utgifter på 100-150000kr for å fikset et tak på et middels hus, og det er penger de fleste ikke har stående på en sparekonto.

Vurdere refinansiering når investeringen er ferdig?

Når de viktigste prosjektene er utført, kan det være lurt å vurdere å refinansiere av ditt forbrukslån for oppussing slik at du betaler tilbake minst mulig mer enn du trenger. Man får vanligvis vesentlig bedre rente på et boliglån enn man får på et forbrukslån, og det kan derfor være lurt å enten betale det ned så raskt som mulig, eller å refinansiere det.

Man kan ikke vente for lenge med oppussing

Man kan ikke alltid vente så lenge man ønsker med oppussing. Når man opplever at taket lekker eller at det er sprekker i badegulvet slik at vannet fra dusjen renner ned i kjelleren, så har man ikke tid til å begynne å spare til å få det fikset. I stedet kan man benytte et forbrukslån for oppussing slik at man kan få betalt for reparasjonene så snart som mulig, så kan man heller betale for lånet i etterkant, i stedet for å stå å se på at skadene ødelegger huset mer enn de allerede har gjort.

Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  6,99 - 19,00% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  21 Min. alder
  Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  18 Min. alder
  Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 100 000 Lånebeløp
  7,9 - 22,25% Effektiv rente
  1 - 15 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eff.rente 15,8%, 65.000 kr over 5 år, etablering 950,-, Totalt: 92.354 kr
Siste artikler
Forbrukslån med medsøker

Forbrukslån med medsøker

En av de beste måtene å skaffe bedre vilkår på forbrukslånet er imidlertid med en medsøker. Da kan du ende opp med en gunstig rente, som sparer deg for mye penger i det lange løp.

Les saken
Anbefalte sider