Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
låne penger på dagen
Sist oppdatert: 4 juli 2017
beste rente på forbrukslån

Slik får du best rente på forbrukslånet

Kort og godt, hvis du som låntaker ønsker det beste lånet med den laveste renten? Må du kan vise långiveren at dette innebærer lav risiko for at lånet ikke blir betalt.
Derfor får du nå en kort guide om hvordan dette egentlig fungerer i praksis. Og hvor mye kan du som låntaker egentlig kan påvirke dette.

Som nevnt må du gjøre en liten jobb i forkant av hele prosessen. Det første en låntaker burde gjøre er å sette seg ned. Og rett og slett lese i gjennom så mange lånemåter som mulig, for å orientere seg om hva som finnes. Dette gjelder ikke bare vilkår og rente på forbrukslån, men faktiske typer lån. Her er det flust av tilbydere, store seriøse aktører og mindre finansagenter.

Deretter må du finne ut hva som trengs av informasjon, for å legge inn en søknad til disse tilbyderne. Ofte kan du starte med selvangivelsen fra det forrige skatteåret du har vært i, samt et par lønnsslipper skader heller ikke. På de minste lånene holder det faktisk med personnummer, telefonnummer og Bank ID.

Bruk markedet for å gi deg det beste lånet!

Så kommer vi til det å bruke alle disse tilbyderne til å gi deg den beste avtalen! Sleng inn så mange søknader du orker, gjerne bruk noen timer å trål nettet. Samt ta kontakt med tidligere og nåværende lånetilbydere du har vært borti. Deretter setter du deg ned når du har fått svar fra de fleste (dette tar som regel ikke mer enn 2 virkedager).

Deretter kommer et gulltips, prøv deg frem med justeringer på ting som nedbetalingstid. Se deretter på den totale lånekostnaden. Selv om et lån kanskje ser best ut i starten, kan det faktisk ende opp mye dyrere før det er nedbetalt. Dermed, hvis du skal få det beste lånet. Med beste vilkår og lavest rente gjelder det å ta seg en nøye titt i den lange jungelen som fins av lånetilbud i Norge.

Tar det lang tid å søke?

Dette spørsmålet bunner ned i hvordan de forskjellig lånetilbyderne ter seg. Både når det gjelder service og antall kundebehandlere som er på jobb når akkurat du søker. Men i dagens rasende fart på internett kan man faktisk få svar innen timen, for å skaffe deg en god nok oversikt til å kunne godta det beste lånet, er det mer i retning 3-4 virkedager før alle har svart. Dette avhenger også av størrelse på lånet og selvsagt hvilken type lån det er snakk om. Om du er tidlig ute, kan du få tilbudet med lånebetingelsene i løpet av dagen.

Mindre lån – pros and cons

I løpet av de siste 10 årene har markedet blomstret, det er veldig lukrativt å drive lånevirksomhet og trenden øker for befolkningen å ta opp lån både med og uten sikkerhet. Det er dermed også kommet mindre lån. Kjært barn har mange navn, men det kalles både minilån, sms-lån eller bare smålån.

Fordelene ved slike lån er at du kan skaffe penger til nødssituasjoner og uforutsette hendelser som krever rask kapital, det tar som sagt veldig kort tid å få innvilget et slikt lån så her kan det være greit å holde tunga rett i munnen før man signerer. Bakdelen med slike lån er selvfølgelig til stede.

De kan fort vært skyhøye rentekostnader ved slike lån. Faktisk opp og langt over 35%. Derfor kan et lån som i utgangspunktet var ”lite”, over tid bli gjort om til en kostbar og langtekkelig byrde. Det er ikke noe å tulle med at folk har gått på voldsomme smeller på grunn av dagens marked og enkeltheten i å kunne bare ta opp et lån med slike vilkår. Gjør derfor en nøye vurdering av både egen økonomi og vilkår før man signerer en låneavtale.

Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  6,99 - 19,00% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  21 Min. alder
  Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  6,99 - 26,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  18 Min. alder
  Eksempel: 65 000 kr o/5 år gir. eff.rente 16,6 %. Etabl.geb 950 kr. Totalt 93 730 kr.
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  12 - 180 Måneder Løpetid
  18 Min. alder
  65 000 kr o/5 år gir. eff.rente 16,6 %. Etabl.geb 950 kr. Totalt 93 730 kr
Siste artikler
Forbrukslån med medsøker

Forbrukslån med medsøker

En av de beste måtene å skaffe bedre vilkår på forbrukslånet er imidlertid med en medsøker. Da kan du ende opp med en gunstig rente, som sparer deg for mye penger i det lange løp.

Les saken
Anbefalte sider