5 / 5 ( 42 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Om Ferratum

Ferratum spesialiserer seg på usikrede ekspresslån. De er en del av det internasjonale konsernet Ferratum Gruop som driver banker i over 22 land og har vært med i bransjen i over 10år. Banken fokuserer hovedsakelig på mikrolån og reklamerer for at det er billig, enkelt og raskt å søke om lån. Du kan faktisk gjøre det hele gjennom sms.

Mikrolån

Som nevnt er det mikrolån som er Ferratums spesialitet. Her kan du låne opptil 6 000kr og du betaler verken etableringsgebyr eller termingebyrer. Mikrolånene har en nedbetalingstid på opptil 45 dager. Dette er altså små lån som skal betales tilbake raskt. Jo raskere du betaler ned lånet, jo billigere blir det. Du kan også få pengene på konto allerede samme dag hvis du har riktig bank.

Den nominelle renten starter på 1400% per år, og dette høres veldig mye ut. Det som er viktig å huske på er at rentekostnaden er en funksjon av tiden og når den oppgitte rentene er det du må betale for å låne pengene i 12mnd. Når du låner pengene i for eksempel 7 dager blir renten omtrent 26%, noe som er ok for et slikt raskt mikrolån.

Smålån

I tillegg til nevnte Ekspresskreditt tilbyr Ferratum også litt større lån som går under navnet Ferratum Credit. Her kan du låne opptil 15 000kr hvis du trenger mer penger enn hva Ekspresskreditten kan tilby deg. Ferratum Credit gir deg fleksible uttak og du nedbetaler lånet i ditt eget tempo. Ettersom konkurransen i markedet er såpass høy som den er, klarer ikke Ferratum å tilby like god rente som de rimeligste konkurrentene.

Eksempel Ferratum Credit:
Et lån på 15 000 kr med årlig effektiv rente á 269.46%, har en avgift á 8401.62 kr dersom kunden betaler tilbake 15 000 kr i like store beløp over 12 mnd.

Hvem kan søke om lån?

For å søke om lån hos Ferratum må du være over 21år. Du trenger også en BankID til å signere dokumentene elektronisk, en personlig epostadresse, et norsk mobilnummer og en bankkonto i Norge. Ferratum opplyser ikke om minstekrav til liknet inntekt, men du du må nok uansett kunne vise at du har betalingsevnen som skal til for å nedbetale lånet ditt.

Annet

Ferratums kundeservice er tilgjengelig hverdager 09:00 og 17:00.
Du får faktura på epost.
Hvis du ønsker å betale ned lånet tidligere en avtalt kan du gjøre dette ved å sende en epost til Ferratum.